De auteurs

GastonGaston Dorren, geboren 1965 in Valkenburg aan de Geul, werd een halve Amsterdammer maar trok uiteindelijk naar Amersfoort. Getrouwd met Marleen; geen kinderen. De foto dateert uit 2005. Nieuwere zijn niet mooier, dus waarom deze vervangen?

Als taaljournalist schrijf ik geregeld in het tijdschrift Onze TaalMijn vorige talenboek verscheen in 1999: Nieuwe tongen. De talen van migranten in Nederland en Vlaanderen. Het is nu als e-boek beschikbaar. In het boek Het land van Hilde (samen met Claudia Dekkers en Rob van Eerden) nam ik onder meer het taalhoofdstuk voor mijn rekening. Taaltoerisme, van uitgeverij Scriptum, ligt nu in de boekhandel, evenals de Engelse vertaling Lingo.

Verder doe ik eindredactiewerk voor diverse klanten en heb ik jarenlang opgetreden met eigen liedjes, zoals We houwen en ’t Graas is d’r neet greuner.

Zes hoofdstukken van Taaltoerisme zijn geschreven door Jenny Audring (1977). Deze Berlijnse studeerde algemene taalwetenschappen en Engels aan de Freie Universität, verhuisde naar Nederland en promoveerde aan de Vrije Universiteit op het geslacht van Nederlandse voornaam-woorden – zie het hoofdstuk Nederlands. Ze doceerde aan beide Amsterdamse universiteiten alvorens neer te strijken in Leiden. Verder werkt ze geregeld als fotograaf.

Advertenties