Azerbeidzjaans (Azerbaijan)

Een – ik vermoed nogal patriottisch – filmpje over de geschiedenis van Azerbeidzjan. Tamelijk nauw verwant aan het Turks, en dat hoor je. Als je zelfs Turks spreekt, ben ik benieuwd hoeveel je hiervan verstaat. (Zie de reactie hieronder!)

Advertenties

3 thoughts on “Azerbeidzjaans (Azerbaijan)

  1. Ik denk dat je er als Turks spreker best veel kan verstaan. Mijn moeder spreekt Turks (niet perfect omdat ze vanaf haar 7e Nederlands heeft geleerd en gesproken) en zij zegt dat ze sommige Japanse woorden al kan verstaan, en men is er (volgens mij) nog steeds niet over uit of Japans nou wel of niet in de Altaische taalfamilie hoort. Het lijkt me daarom dus niet onwaarschijnlijk dat je iig de grote lijn gemakkelijk kan volgen. Ik zal haar het filmpje sturen 🙂

  2. Ik heb het eventjes aan mijn moeder laten horen (woonde in Turkije tot haar zevende) en die zegt dat ze er heel erg veel van kan verstaan, maar omdat ze het Turks niet volledig beheerst en ook niet gewend is aan het horen van eventuele dialecten begrijpt ze niet alle woorden. De hoofdlijn kan ze wel erg goed volgen en hier en daar ook wat details. Ze zegt dat iemand die de Turkse taal volledig beheerst weinig tot geen moeite zal hebben om alles tot in de puntjes te begrijpen.

    • Dank voor je reactie, leuk om te weten.
      Dat je moeder op grond van haar kennis van het Turks een klein beetje Japans kan verstaan, vind ik zeer verrassend. Ik dacht dat de overeenkomsten tussen die talen vooral grammaticaal waren en de verwantschap, zoals je zelf ook zegt, omstreden.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s